1 av 3
Charlotte Axenfalk, hotelldirektör för det nya hotellet i inre hamnen i Örnsköldsvik. Foto: Maria Ågren/ SR.
2 av 3
Hotell Statt, till höger i bilden, hamnar bokstavligt talat i skuggan av det nya hotellet. Foto: Maria Ågren/ SR.
3 av 3
Camilla Milesäter, Bertil Niska, Jesper och Jonna tycker att det nya hotellet är fint. Foto: Maria Ågren/ SR.
Örnsköldsvik

Åsikterna går isär om nyöppnat hotell

Charlotte Axenfalk: ”Tror att vi kan samverka med de andra hotellen”
1:38 min

Idag öppnar det nya hotellet i inre hamnen i centrala Örnsköldsvik. Ett omdiskuterat bygge på 13 våningar, som inte har tagits emot med öppna armar av alla.

– Jag tycker inte om det. Det passar inte in, jag gillar inte placeringen över huvud taget säger Ann-Sofie Blomqvist. Men det håller Camilla Milesäter inte med om.

– Det passar in tycker jag, det är lite blandning här nu med det gamla stadshotellet och det höga moderna. Det är en fin kombination.

Åsikterna kring det nya hotellet går onekligen isär. För klart är att hotellet sticker ut, med sina 13 våningar och silvergråa fasad. Och synpunkterna har varit många kring fastighetsbolaget Lerstenen och Peter Forsbergs företag Forspros bygge. När ritningarna först presenterades kallades det för både ciggpaket och aprilskämt.

Trots att hotell Statt nu, bokstavligt talat, hamnar i skuggan av det nybyggda hotellet, hoppas direktören för det nya hotellet, Charlotte Axenfalk att hotellen i staden ska kunna samverka.

 – Det är klart att jag hoppas att alla vi hotellaktörer skall kunna samspela i Örnsköldsvik. Och jag hoppas och tror att det finns ett behov som vi alla skall kunna fylla, säger Charlotte Axenfalk, som var förväntansfull inför öppningsdagen.

– Jag har ju höga förväntningar, att vi skall få ett fullbokat hotell, men så är det ju inte idag. Idag har vi ett par gäster som skall checka in, mina förväntningar är att allt skall flyta friktionsfritt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".