Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Västernorrland

Kris för äldreomsorgen om arbetsvillkoren inte förbättras

Publicerat onsdag 3 april 2013 kl 06.00
Malin Nykvist: "Det har blivit hårda åtstramningar"
(1:29 min)
1 av 2
Foto: Erik G Svensson/Scanpix
2 av 2
Annsofi Lundin på väg in i sin hemtjänstlokal. Foto Ulla Öhman

Det kommer att bli kris inom äldreomsorgen om inte arbetsvillkoren för de anställda blir bättre, menar fackförbundet Kommunal. Var fjärde anställd inom äldreomsorgen i Västernorrland säger att de vill lämna sina jobb, enligt en undersökning från Kommunal. Och ute på golvet är man inte förvånade.

– Det är tråkigt att höra eftersom jobbet i sig är jätteroligt och givande.  Men jag förstår de som vill sluta efter hårda åtstramningar och  administrativa uppgifter som tar tid från de personliga kontakterna. säger Malin Nykvist som är undersköterska och jobbar på ett korttidsboende i Härnösand. Hon är även fackligt aktiv inom Kommunal. 

– Det är inte jobbet i sig det är fel på utan de chanser man har att få utföra sitt jobb. Det är ofta tidspress och man hinner inte göra sitt jobb på ett bra sätt.

Delade turer är ett annat stort problem. Det är när man först jobbar några timmar på morgonen och sen får en påtvingad paus på flera timmar mitt på dagen för att sen tvingas tillbaka och jobba färdigt.

– Det är inte bra för hälsan visar undersökningar. Många kan inte använda pausen på ett vettigt sätt, till exempel för att de har långt mellan arbetsplats och hem. Allt fler verkar få delade turer och kommunerna norrut verkar vara allra sämst på det här.

Efter 20 år inom kommunen sa Annsofi Lundin upp sig. Hon känner väl igen sig i Kommunals undersökning och är inte förvånad över att så många säger sig vilja lämna sitt jobb.  
Känslan av stress och otillräcklighet var också orsaken att hon själv sa upp sig vid årsskiftet. Hon jobbar fortfarande med hemtjänst men nu inom ett privat företag och hon tycker att planering och arbetsorganisation fungerar bättre.

– Jag tror att kommunen utnyttjar det faktum att vi kvinnor inom omsorgen hela tiden försöker lösa alla problem och ta hand om de äldre på bästa sätt även när det är stressigt och saknas personal. Så länge vi gör det och inte slår näven i bordet så kommer det nog att fortsätta.

Var fjärde plats på äldreboendena har försvunnit. Mellan 2001 och 20012 försvann 31 000 platser på äldreboenden i Sverige. Det har inte kompenserats med en ökning av antalet hemtjänsttimmar, säger Siw Karlsson, avdelningsordförande i Kommunal Mellersta Norrland.

--En stor andel av personalen hinner inte ta pauser och raster. Det är en tydlig indikator på en pressad arbetssituation som innebär en sämre omsorg och på sikt en ökad risk för ohälsa bland personalen.

– Nyckeln till god omsorg är rätt bemanning. Det handlar inte bara om att det finns tillräckligt med personal utan också om kompetens, planering och organisation.

Nu kräver Kommunal bland annat:
* Verksamheter inom såväl kommunal som privat regi ska villkoras mot en minimibemanning

* Det lägsta antalet heltidsanställda per äldre regleras.

* Inom några år ska 90 procent av personalen var tillsvidareanställd, 90 procent ska arbeta heltid och 100 procent av personalen ska vara yrkesutbildad eller under vidareutbildning.

Tidigare publicerat:

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".