1 av 2
Slut på derbyn mellan Timrå och Modo. Nu ligger fokus på att få ordning på ekonomin i Timrå IK. Foto: Scanpix
2 av 2
Tommy Andersson, ordförande i Timrå IK. Foto: Per-Erik Karlsson Lindberg
TIMRÅ

Timrå IK behöver snabbt besked om banklån

Tommy Andersson: ”Vi måste få snabbt besked om lånet”
9:53 min

För Timrå IKs a-lag återstår nu en sista match i kvalserien, men den kan inte rädda laget från det faktum att det blir spel i hockeyallsvenskan nästa säsong. Något som kommer att påverka klubbens redan krisande ekonomi.

– Vi behöver ett stort stöd i läget vi befinner oss i. Vi måste få ett snabbt besked från banker om lånet som vi jobbat med under en längre tid, säger Tommy Andersson.

Beslutet från banken har dragit ut på tiden.

– Det kan kanske ha att göra med vem som vill låna pengar. Jag tror att bankerna inte är så intresserade av att stötta idrottsföreningar. Men stödet från bankerna är oerhört viktigt, säger Tommy Andersson.

Vad händer om ni inte får banklånet?

– Då måste vi fundera på andra alternativ. Men utifrån den ekonomiska situationen vi är i redan nu kommer vi hamna i en otroligt ansträngd ekonomi.

Han utesluter inte att Timrå IK i så fall kan behöva ställa in betalningar och begära sig själv i konkurs.

– Vi kan inte utesluta det, men det finns inte på vår agenda. Vi kommer att göra allt för att vända situationen. Men utan banklån kommer det vara svårt att få ett slagkraftigt lag i allsvenskan, säger Tommy Andersson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".