SUNDSVALL

Eldade upp bibelsidor utanför GA-kyrkan

Camilla Sellberg: ”Kyrkan ska vara en fredlig plats”
1:17 min

Någon gång under natten har någon eldat sidor ur en bibel intill den stora kyrkporten i trä på GA-kyrkan i Sundsvall. Halvbrända bibelsidor och tecken på eldningen upptäcktes av personal vid 07-tiden i morse.

– Vi tycker det är tråkigt att något valt att göra något så farligt som att elda så nära en trädörr, som hade kunnat fatta eld, säger Camilla Sellberg, informatör på Svenska kyrkan i Sundsvall.

Att man eldat just bibelsidor, hur tolkar ni det?

– Vi lägger ingen tolkning i det alls utan det är en kriminell handling och vi har polisanmält det, säger Camilla Sellberg.

Polisen har varit på plats och gjort en teknisk undersökning och bland annat hittade de tändstickor och en tändsticksask som de tog med sig, berättar Camilla Sellberg.

Att kyrkan utsätts för skadegörelse är annars väldigt ovanligt enligt Camilla Sellberg.

– Det är första gången någon eldat så här, tidigare har vi någon enstaka gång utsatts för klotter. Kyrkan uppfattas oftast som en fredlig plats och de flesta hjälps nog åt att det ska få vara så, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".