Efter 325 Elitseriematcher tvingas Timrås forward Robin Lindqvist, 25 år ung, sluta sin hockeykarriär på grund av en knäskada. Foto: Erika Selin
TIMRÅ IK

Robin Lindqvist slutar efter 325 matcher

Robin Lindqvist: ”Det går inte att spela mer nu”
12 min

Efter 325 Elitseriematcher tvingas Timrås forward Robin Lindqvist , 25 år, sluta sin hockeykarriär på grund av en knäskada. Om han fortsatte att spela skulle risken vara stor att han skulle tvingas gå med käpp när han är 30 år. 

– Jag försöker se framåt och att det kommer något positivt ur det här, säger Robin Lindqvist.

Inte en enda match har han spelat den här säsongen. För Robins del har den här gångna säsongen inneburit att vara hjälptränare i Timrås J-20 lag, en intressant utbildning säger han. Bara våndats vid sidan av rinken och endast fått se på, utan att kunna göra nåt, när Timrå haft en tuff säsong.

Han började spela Boden via TV-pucken och juniorlandslaget. Sedan har han spelat 325 elitseriematcher i Luleå, Frölunda och Timrå.

Erik Zakrisson från SICO, spelarnas fackförening, säger att försäkringarna för elitseriespelarna är bra. Däremot måste förbättringar ske för spelarna i Hockeyallsvenskan.

– Spelarna där är ju också heltidsanställda och vi jobbar med att förbättra deras försäkringar. När det gäller skador så kan man tro att antalet har ökat och att deras art blivit svårare, men så är det inte. Trots att det blivit tuffare och tempot högre, så har skadorna inte ökat. Spelarna är bättre tränade och rehab har blivit bättre, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".