Niklas Edins pappa Börje Edin firade VM-guldet med glasstårta och ett besök i ladugården där det ryms 25 kor. Foto: Lennart Sundwall
ÖRNSKÖLDSVIK

Lag Edins VM-guld firas i Sidensjö

Börje Edin: ”Jag trodde på guld”
1:26 min

Niklas Edins VM-guld i curling i natt med sitt lag från Karlstad gladde förstås hans familj mycket. Hemma i Sidensjö satt mamma och pappa och såg rysaren på TV.

– Jag trodde stenhårt på medalj innan och med lite flyt också på guld. Nu fick de flyt direkt i matchen och då gick det så här bra, säger pappa Börje Edin

Niklas Edin är alltså född och uppvuxen i Sidensjö, tre mil från Örnsköldsvik. 1998 tog han i en curlingsten för första gången.

– Vi satt och tittade på OS i curling och då fick han för sig att börja.

Så blev det och redan 2004 tog han sitt junior-VM guld. Sedan har det också blivit två EM-guld och nu alltså VM-guldet i Kanada.

– Niklas är oerhört målmedveten och sätter stor press på sig själv och laget, säger pappa Börje.

Laget från Karlstad curlingklubb handplockades 2010 och nu är det stora målet förstås OS 2014.

– Han har fötts med ett bra bollsinne, var bra både i fotboll och orientering, berättar Börje Edin.

Hur ofta ser ni sonen hemma i Sidensjö?

– Det brukar bli ett par gånger per år, inte mer, avslutar Börje som firade sonens guld med en liten glasstårta och ett besök i ladugården där det ryms 25 kor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".