1 av 2
En av flera utbrända lastbilar efter garagebranden i Birsta. Foto: Aila Stefansdotter-Franck
2 av 2
Lars Dolk, räddningsledare vid branden i Birsta.
Sundsvall

Miljonvärden förstörda vid brand i Birsta

Räddningsledare Lars Dolk: ”Det är rökspridning i hela fastigheten”
4:12 min

Tidigt i morse började det brinna i ett lastbilsgarage i Birsta utanför Sundsvall. Flera lastbilar i garaget har brunnit, hela byggnaden rökfylldes och saker värda miljoner tros vara förstörda: förutom lastbilarna även kontorsmaterial, fraktgods och ett stort klädlager.

Branden upptäcktes vid 05-tiden och enligt räddningstjänsten var det flera lastbilar i garaget som brann för fullt. Det fanns också stor risk för explosioner i gasflaskor och brandspridning till hela byggnaden. Röken var giftig men branden är nu under kontroll.

Lokalerna används bland annat av Sundsvalls Expressbyrå och Valvoline Sweden och ligger i västra delen av Birsta. 

Rökdykare fick gå in från flera håll och säkrade att inga personer var kvar i byggnaden och även se till att snabbt få ut gasflaskor. Enligt Lars Dolk, räddningsledare på plats var två personer på plats vid byggnaden, men ingen person har kommit till skada.

Enligt Anders Johanssson, VD för Sundsvalls Express som är ett av de drabbade företagen, tror han att branden kan ha startat i en dieselvärmare på en lastbil.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".