Vindkraftsmotståndarna i Sollefteå uppvaktade kommunledningen idag och kräver en ny översiktsplan innan vindkraftsutbyggnaden går vidare i kommunen. Foto: Lennart Sundwall
SOLLEFTEÅ

Protester mot vindkraftsutbyggnad i Sollefteå

Anita Berglund: ”Vi protesterar mot 54 nya vindkraftområden”
1:19 min

Motståndare till vindkraftsutbyggnaden i Sollefteå kommun vill att kommunens styrande väntar med den planerade utbyggnaden av vindkraften fram till dess att det finns en reviderad översiktsplan nästa år.

Gruppen  av motståndare placerade sig vid lunchtid idag utanför kommunstyrelens möte utrustade med en stor banderoll där det stod: Först en översiktsplan.

– Kommunen planerar för 54 nya vindkraftområden. Det har vi protesterat mot, säger Anita Berglund, talesperson för gruppen vindkraftsmotståndare.   

Enligt hennes lovade kommunalrådet Elisabet Lassen (S) att kommunen inte skulle börja planera för vindkraft i de nya områdena, men Elisabet Lassen säger till P4 Västernorrland att frågan redan är avgjord.

– Den frågan har redan diskuterats i fullmäktige. Fullmäktige sa nej, vi väntar inte på en ny översiktsplats, säger Elisabet Lassen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".