Radiohuset i Sundsvall. Foto: Anna Ahlström
VÄSTERNORRLAND

Allt fler mellan 35-49 år lyssnar på P4 Västernorrland

P4 Västernorrlands lyssnarskara är oförändrad sedan den föregående mätningen av radiopubliken. Dagligen lyssnar 35,3 procent av länets befolkning på kanalen under lokaltid måndag till fredag. Kanalen lockar allt fler i målgruppen 35-49 år, där är ökningen drygt fem procent de senaste åren.

– Det är mycket glädjande att vi ökar så tydligt i målgruppen 35-49 år, det borgar för ett stabilt radiolyssnande på P4 Västernorrland i många år framåt, säger kanalchefen Susanne Helsing.

Även för Sveriges Radios övriga kanaler i länet P1, P2 och P3 är lyssningen oförändrad. Däremot minskar det totala radiolyssnande i länet vid den senaste mätningen med uppemot tre procent och även P4 Västernorrland har tappat 1,5 procent sedan ett år tillbaka.

– Jag tycker, trots trenden att radiolyssnandet och även P4 Västernorrlands publik minskar något över tid, att vi lyckas bra med att behålla en så stor andelen av publiken, säger Susanne Helsing.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista