Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
förmiddag i p4

Vild wok i pitabröd

Publicerat onsdag 17 april 2013 kl 11.30
1 av 2
Elins vilda wok i pitabröd! Foto: Karin Lönnå/Sveriges Radio
2 av 2
Kanske kan man dekorera med ett älghorn till viltwoken? Foto: Johan Pettersson/Sveriges Radio

Även veckans kock Elin Ahlberg hakar på temat "Vilda Västernorrland" och lyckas på tjugo minuter få till en wok på vilt som serveras i pitabröd. Elin valde en favorit bland länets vilda djur - älgen.

Vild wok i pitabröd
4 portioner
 
500 g vilt kött (jag använder älg)
1 stor gul lök
1 paprika
1 morot
Blomkål
Gurka
1-2 vitlöksklyftor
 
Crème fraiche
Pepparmix
Salt
Blandade örter
 
Pitabröd
 
Gör så här:
Strimla köttet samt grönsakerna. Fräs köttet i smör. När köttet fått färg, häll ner grönsakerna.
 
Medan det ligger i stekpannan, blandar du crème fraichen med salt, pepparmix och lite örter. Innan servering så blandar du ner crème fraiche-dressingen med woken och pressar i vitlöken, rör om. Servera i pitabröd.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".