Seriespelet i Tyskland är slut och för att hålla formen till landslaget tränar Per Nilsson med sin yngre bror i Giffarna den här veckan. Foto: Christer Jonasson
Sundsvall

Per Nilsson tar semester genom att spela med giffarna

"Första gången vi tränar tillsammans ordentligt"
4:33 min

Bröderna Per och Joakim Nilsson från Sundsvall är uttagna till var sitt landslag i fotboll. Per som är 31 år spelar i Nürnberg i Tyska Bundesliga och är uttagen till A-landslaget. 19-årige Joakim i GIF Sundsvall ska spela i U-19 landslaget.

Seriespelet i Tyskland är slut och för att hålla formen till landslaget tränar Per med sin yngre bror i Giffarna den här veckan.

– Att få träna med Giffarna är ju perfekt för mig, jag har ju semester från Nürnberg, säger Per Nilsson.

Han haft en bra säsong i en av värdens bästa fotbollsligor, den tyska Bundesliga. Som back vann han den interna skytteligan i Nürnberg.

– Att som mittback vinna den interna skytteligan visar kanske att vi har forwards som inte gör så många mål, men det är jättekul, fortsätter han.

Det är givetvis något att se upp till och en sporre för Joakim Nilsson som är i början av sin karriär, men han står med båda fötterna på jorden ska jobba sig uppåt, steg för steg.

– Jag finns här nu och jobbar hårt varje dag för att utvecklas och vet ju tack vare Pelle hur långt det går att nå.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".