Det här är några av de bästa namnen tycker Roxana Näsman, Kajsa Lindqvist och Albin Edholm på Sticksjö skola i Sundsvall. Men det viktigaste är att namnet passar på personen som får det, säger de. Foto: Aila Stefansdotter-Franck
Västernorrland

Albin, Kajsa och Roxana i barnens nyhetspanel gillar unika namn och tror att internet förstör för biblioteken

Albin Edholm gillar korta namn: "Tim och Ossi är fint"
2:10 min

Det borde bli lättare att byta namn, tycker Namnlagskommittén. Barnens nyhetspanel - Roxana Näsman, Kajsa Lindqvist och Albin Edholm på Sticksjö skola - skulle gärna heta något exotiskt.

I våra nyheter i veckan har vi hört vad folk på stan skulle vilja ändra till om de fick. Superman Spiderman Arkiv-X Dude var ett förslag. Maxpower och Stig-Helmer några andra. Det viktigaste var att det var kraftfullt eller lätt att uttala.

Barnens nyhetspanel diskuterade också att allt färre lånar barnböcker på biblioteket och de tror att internet ligger bakom. Bokbussarna försvinner också från landsbygden men panelen tror att filmmedverkan kan stoppa den utvecklingen.

Aila Stefansdotter-Franck
aila_stefansdotter.franck@sverigesradio.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".