Sundsvall

Läckande gas från godståg stoppade tågtrafiken

En gasläcka på ett godståg stoppade tågtrafiken i båda riktningarna på Ostkustbanan i höjd med Sundsvall på tisdagskvällen. Efter ett par timmar kunde räddningstjänsten slå fast att det var koloxid som läckte, vilket bedöms som en ofarlig gas.

– Det var en privatperson som slog larm om gasläckan, säger inre befälet vi räddningtjänsten i Sundsvall, Jonas Höglund, till Ekot.

Det var vid 19-tiden som en privatperson ringde räddningstjänsten i Sundsvall och berättade att han sett gas läcka ut från ett stillatående godståg.

Alla tåg som trafikerar den aktuella sträckan stoppades både norrifrån och söderifrån. Bland annat fick två SJ-tåg från Stockholm och på väg norrut, stanna i Hudiksvall vid 20-tiden ikväll.

400 resenärer blev strandsatta i väntan på besked från räddningstjänsten. Och vid kvart i nio ikväll, konstaterades att gasen som läckt ut var ofarlig.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".