Else Ammor kommer inte att ge något beslut idag om sin framtid. Foto: Ingrid Engstedt Edfast
SUNDSVALL

Else Ammor ger inget besked om framtiden

Else Ammor (M), ordförande i Socialnämnden, kommer inte att ge något beslut idag om hon ska avgå eller inte. Nu i eftermiddag sammanträder Kommunfullmäktige i Sundsvall och innan mötet har det spekulerats om Else Ammor ska ge besked om sin politiska framtid.

Bakgrunden till turbulelnsen inom Socialnämnden i Sundsvall är bland annat en kritisk konsultrapport, som idag också diskuteras under fullmäktige.

Efter att rapporten presenterades har bland annat Peter Löthmans avgått som socialdirektör och Else Ammor (M), ordförande i Socialnämnden har uppmanats att avgå, både av sina partikamrater och av koalitionspartierna. Else Ammor har tidigare sagt till P4 Västernorrland att hon avgår om hon saknar stöd hos koalitionen. Anders Engqvist (MP), ledamot i Socialnämnden, säger till P4 Västernorrland att nämndens beslut varit enhälliga och är därför allas ansvar. Han menar att det därför inte är rimligt att kräva en enda ledamots avgång.

Beroende på hur debatten går idag avgör Anders Engqvist om han väljer att sitta kvar i Socialnämnden eller inte. Även två andra ledamöter är enligt uppgift kritiska till att Else Ammor ställs som ensam ansvarig för beslut, som hela Socialnämnden varit eniga om att fatta.

Else Ammor har tidigare polisanmält en högt uppsatt partikamrat för förtal. Förtalet ska ha skett under en chatt där Ammor beskyllts för att inte klara sitt uppdrag. Enligt Ammor antyddes det också att hon var psykiskt sjuk. Polisanmälan läggs nu ned, skriver Mittnytt på sin webb.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".