1 av 2
Anders Graneheim är van vid att träna hårt och följa olika kostråd. Men han tycker att man ska vara uppmärksam på hur man mår av kosten. När det blir tomt i huvudet har det gått för långt, säger han. Anders Graneheim intervjuas av gästreporter Anna Söderström. Foto: Aila Stefansdotter-Franck
2 av 2
Det viktigaste är att ha roligt när man tränar, tycker kroppsbyggaren Anders Graneheim. Det är skillnad mellan att vara fokuserad och fanatisk, säger han. Foto: Aila Stefansdotter-Franck
Västernorrland

Kroppsbyggaren Anders Graneheim tycker att alla borde träna men det får inte gå till överdrift

"Det var min tvillingbror som skulle tävla egentligen"
2:57 min

Gästreporter Anna Söderström från Sundsvall undrar vad man egentligen ska äta när man tränar. Det finns så många olika rön tycker hon. Anders Graneheim från Timrå har tävlat i body building och tränat hela livet. Han tycker att kosten måste vara individanpassad.

– Men det får ju inte bli extremt. Vissa tar med sig egen matlåda när de går på fest och då mår man nog inte så bra, säger han.

Det viktigaste för honom är att ha kul när han tränar. Är det inte roligt så finns det andra sporter eller träningsformer att utöva, säger Anders Graneheim.

– Jag höll bland annat på med fotboll när jag var liten men i vuxen ålder byttes det ut mot styrketräning. Någon hockeykille blev jag aldrig, man tröttnar lite på den sporten när man har bott i Timrå, säger han.

Anledningen till att just styrketräning och crossfit har blivit populärt tror han är att folk vill ha nya utmaningar.

– Vissa kör snabba bilar, andra går till gymmet, säger Anders Graneheim.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".