Höga kusten lockar, tror hotellägarna. Foto: Anders Wiklund / SCANPIX
Västernorrland

Nedåtgående konferenstrend märks inte i Västernorrland

Mats Löfroth: "Det ser fantastiskt bra ut"
1:05 min

Antalet övernattningskonferenser har minskat med 15 procent i hela landet under det här året, enligt tidningen Dagens Industri. Men Västernorrland sticker ut. På Hallstaberget är hösten fullbokad, och Hotell Höga Kusten ökar med tio procent.

– Inför hösten så ligger vi tio procent upp jämfört med fjolåret, så det ser fantastiskt bra ut, säger Mats Löfroth, som äger Hotell Höga Kusten.

Enligt Dagens Industri tappar hotell- och konferensanläggningarna runt om i landet övernattande konferensgäster, när allt fler väljer dagkonferenser istället. Men den trenden tycks inte märkas av i Västernorrland. Vi har ringt runt till sex stycken konferensanläggningar i länet, och de flesta verkar snarare se en uppgång.

Ulvö hotell är inget undantag, där man i höst har rekordmånga bokningar. Och Linda Nordström, som är tillförordnad hotellchef, tror att det är Höga kusten som är länets dragplåster.

– Jag upplever att Höga Kusten verkligen är på G, och vi säljer ju verkligen varumärket Höga kusten. Vi syns, vi hörs och vi är med, det känns som att det är det som bidrar till att vi inte känner av en nedåtgående kurva.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".