1 av 4
En och annan nonsenstext har Fredrik Westin skrivit. Foto: Karin Lönnå/Sveriges Radio
2 av 4
The Beatles har också flera exempel på nonsenstexter i sin katalog. Foto: SVT Bild
3 av 4
Ronnie James Dio sjunger på Sweden Rock Festival 2007. Kanske en gåtfull text? Foto: Stina Gullander/Sveriges Radio
4 av 4
David Bowie finns också med på listan över underliga texter. Foto: AP Photo/Scanpix
förmiddag i P4

Trallvänliga nonsenstexter och gåtfulla meningar

"'Do you know what I mean?' Nej, det gör jag inte!"
11 min

Sommaren är högsäsong för nonsenstexterna. I bilen, i mörkret på en klubb, i festivaltältet, under grillkvällen. Fredrik Westin är låtskrivare med fokus på texter. Han listar sina favoriter bland konstiga texter. Hör dessutom när programledare Emil Modin testar honom i en dododonananabopbop-test i slutet av intervjun.

Fredrik, som själv försökt sig på att skriva både gåtfulla texter och nonsenstexter, analyserade några egna favoriter på listan. Povel Ramel, Melodifestivalbidrag, Robban Broberg och några till fick stryka på foten för Fredriks topp tre.


"Holy diver" med Dio, en text som analyserats av alla möjliga sorters människor, både framåt och bakåt, utan att riktigt kunna tydas.

"Life on Mars" med David Bowie, som enligt Bowie själv handlar om en flickas reaktioner på media. Dock fortsätter den att gäcka lyssnare.

"Ob-la-di, ob-la-da" med The Beatles, som till och med orsakade en stämning från en nigeriansk congasspelare. Dessutom gillade ingen utom Paul McCartney själv låten, så först "skänktes den bort" till ett skotskt band.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".