Innebandy utomhus i Sundsvall. Foto: Stephan Skyttberg
Sundsvall

Ny innebandyplan utomhus

Skyttberg:"Tror att spontanspelet kan utveckla innebandyn"
1:16 min

Sundsvalls, och kanske länets, första innebandyplan utomhus har byggts i Kvissleby. Planen har anlagts vid Dykets utomhusbad och invigning sker på tisdag med flera innebandystjärnor på plats. Bakom initiativet står Stephan Skyttberg från Klockarbergets innebandyklubb.

På tisdag kl 18:30 invigs den nya innebandyplanen utomhus vid Dykets badanläggning söder om Sundsvall.

Landslagsman på plan
Invigningsmatcher blir mellan Klockarbergets damer mot IBF Sundsvall. Herrmatchen blir mellan Granlo och Klockarberget.

– På plan finns då Granlos landslagsman Johan Samulsson samt hans bror Anton Samuelsson. Klockarberget har förstärkt med Patrik Svensson och Lasse Lundberg, säger Stephan Skyttberg. Så det blir väl värt en besök, säger Skyttberg.

Tre mot tre spel
Planen mäter 20 gånger 13 meter och passar utmärkt att spela tre mot tre med målvakt, säger Skyttberg.

Innebandy på utomhusplan är ovanligt i Västernorrland men mer vanligt söderut.

– Det finns anläggningar i både Båstad och Ängelholm som också har stora turneringar utomhus med hundratals spelare. Sedan finns det också planer i Göteborg, Småland och Östergötland där flera kommuner gått in och byggt planer, säger Stephan Skyttberg.

Kan utomhusplaner betyda en utveckling av innebandysporten?

– Ja jag tror det. Här på Dyket kan man låna klubbor och bollar uppe i kiosken och testa och pröva på innebandy om man inte gjort det innan, säger Stephan Skyttberg från Klockarbergets innebandyklubb.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".