Det gäller att hålla hovarna i styr när det är dags för trav på Dannero Foto: Scanpix.
Kramfors

V86 betyder mycket för Dannero i Kramfors

B-O Månsson: "Det är jätteviktigt att få de stora spelformerna"
2:34 min

Ikväll blir det fest för alla travälskare i Ångermanland när V86 körs på Dannero. Travtävlingen turnerar runt om i Sverige, och nu är det alltså dags för Kramfors.

Tävlingen är mycket viktigt för travbanan, enligt sportchef B-O Månsson, även om han allra helst hade fått en V75-tävling till Dannero varje år.

– För oss mindre banor som inte har så många tävlingsdagar per år är det jätteviktigt att få de här stora spelformerna. Det blir riksintresse, bättre spelintäkter, högre prispengar och mer publik, säger B-O Månssson.

V86 är den näst största spelformen inom travsporten efter V75. B-O Månsson hade gärna arrangerat V75 varje år, men V86 är inte heller fy skam.

– Vi kör ju lopp i kväll med 150.000, 100.000 och 120.000 i första pris, där vi normalt har 20.000 kronor. Så det är klart att det är stort för de mindre banorna.

Det tävlas bland om Ådalspriset, Guldtäcket och blir försök i Bronsdivisionerna på Dannero under tävlingen, och för B-O Månsson är höjdaren svensk travsports Guldtäcket, för kallblodiga hästar.

Caramella BS i den första V86 avdelningen, Briansson i Ådalspriset och Sackéus i den sjunde avdelningen är några av hemmahoppen som B-O Månsson väljer att lyfta fram. Annars har han inga direkta stalltips att bjuda på:

– Jag får frågan ständigt och jämt, men vi har fullt sjå med att hålla isär allting, så tyvärr är vi som jobbar med det här nog bland de sämsta att tippa, säger B-O Månsson och skrattar. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".