1 av 5
I dag ska den restaurangägare som inte närvarade vid tidigare rättgångdagar höras. Foto: Ulla Öhman SR Västernorrland
2 av 5
Ett krossat skyltfönster som slogs sönder av de misstänkta mördarna, tror åklagaren. Foto: Ulla Öhman SR Västernorrland.
3 av 5
Tekniker på plats i Härnösand, där 65-åringen mördades. Foto: Ulla Öhman
4 av 5
I det här områdets mördades 65-åringen. Foto: Ulla Öhman
5 av 5
I det här områdets mördades 65-åringen.. Foto: Ulla Öhman
Härnösand

Knivmordsrättegången i Härnösand fortsätter

Åklagare Staffan Blyberg: "Han är inte bärande men viktig för min bevisning"
0:49 min

Knivmordsrättegången i Härnösand fortsätter idag. Restaurangägaren som fick sina fönsterrutor krossade under mordnatten ska nu höras. Tidigare sköts rättegången upp när han plötsligt var bortrest.

Restaurangägaren är enligt åklagaren Staffan Blyberg en viktigt länk för att binda ihop de misstänkta mördarna med vandaliseringen av restaurangen under natten.
– Han är målsägande på det viset att han äger den restaurang som vandaliserades under mordnatten. Han ska höras om sina iakttagelser under natten, säger åklagaren Staffan Blyberg.

För åklagaren Staffan Blyberg är restaurangägaren en del i att visa vad de åtalade männen hade haft för sig under natten och vilket sinnelag de varit i.
– Det finns enligt mig en koppling mellan skadegörelsen och det dåd som sen sker. I vart fall i att vägarna korsas där, mellan den mördade och de två misstänkta.

Mannen är inte avgörande för att bevisa att det var samma män som mördade 65-åringen som vandaliserade restaurangen, enigt enligt Staffan Byberg. Men en viktigt och pedagogisk länk för att bevisa hans teori om att det var så det gick till.

Under dagens rättegång ska även de misstänktas personalia gås igenom och alla ombud göra sina slutpläderingar.

Magnus Jakobsson

magnus.jakobsson@sverigesradio.se

Mer om mordet

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".