Sofia Jakobsson berättar om förlusten mot Tyskland och uttåget ur EM. Foto: Claudio Bresciani/Scanpix
FOTBOLLS EM

Sofia Jakobsson: "Det känns tungt nu"

3:28 min

Sverige förlorade semifinalen mot regerande mästarinnorna Tyskland. Därmed har sveriges drömmar om att vinna guld på hemmaplan krossats. Sofia Jakobsson från Örnsköldsvik fick spela sista kvarten av matchen.

Tyskland slog ut Sverige ur EM med 1-0 igår, men svenskorna var inte långt borta från en kvittering. Sverige fick bland annat ett mål bortdömt och hade även ett skott i stolpen.

– Det är svårt att beskriva känslorna, men det har varit en fantastisk resa med all publik och alla som har varit med oss från olika håll. Det har varit fantastiskt. Det känns verkligen som vi haft den här 12:e spelaren med oss hela vägen, säger Sofia Jakobsson.

– Men samtidigt hade jag gärna stått där på söndag och spelat en final. Så det känns tungt just nu, fortsätter hon.

Sofia Jakobsson är glad över att hon fått spela.

– Jag har fått spela två matcher från start och gjort endel inhopp. Det har varit en fantastiskt roligt sommar.

Varför slog Tyskland er igår?

– De hade stolpe in och vi hade stolpe ut. Vi gjorde en riktigt bra match. Vi gjorde ju mål, men tyvärr ville inte domaren att det skulle bli mål och dessutom hade vi en stolpe ut.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista