VÄSTERNORRLAND

Mycket att göra för polisen i natt

Det har varit en hektisk natt för poliserna i länet. Länskommunikationscentralen har haft 85 ärenden i länet från igår kväll till tidigt i morse där polis på ett eller annat sätt varit inblandad.

Totalt har 9 personer omhändertagits för berusning i länet varav i Sundsvall 3 st, Sollefteå 2 st, Härnösand 2 st och i Örnsköldsvik 1 st. Utöver dessa har ett flertal ungdomar körts hem eller överlämnats till sina vårdnadshavare.

Två fall av våldtäkt har också anmälts under natten. Det ena fallet inträffade i Ångermanland och där sitter en yngre man anhållen. Det andra fallet gäller Medelpad och polisen fick in anmälningen nu på morgonen. Även där gäller det en yngre man som blev hämtad och förhör med mannen pågår. Polisen är förtegen kring omständigheterna och vill inte berätta var våldtäkterna ska ha ägt rum. De menar att det skulle skada det fortsatta utredningsarbetet. Men ingen av våldtäkterna är av typen överfallsvåldtäkt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista