1 av 2
Jörgen Eriksson från Härnösand bossar över årets pridefestival i Stockholm. Foto: Erik Mårtensson /SCANPIX
2 av 2
Jörgen Eriksson. Foto: Stockholm Pride
Härnösand

Jörgen från Härnösand är Pridefestivalen i Stockholms nya chef

Jörgen Eriksson: Det är något visst med att brinna för något såhär
0:50 min

Jörgen Eriksson från Härnösand är ny chef för Prideveckan som drar igång i Stockholm imorgon. Han påpekar att skillnaden mot andra jobb han haft är att så många väljer att arbeta gratis med festivalen, just för att den är så viktig.

– Det är ganska hektiskt just nu, men det har varit mer hektiskt i förberedelserna. Nu är många av volontärerna på plats och vi bygger parken och scenerna. Vi förbereder just nu för fullt och det känns som att vi har kontroll över läget, säger Jörgen Eriksson chef för Pridefestivalen i Stockholm.

Jörgen Eriksson tycker att det blir en annan grej när han jobbar med volontärer, alla jobbar med ett driv och ett engagemange som han sällan skådat.

– Just det att brinna för saker, man lägger ner massor av tid på kvällar och helger, vissa träffar knappt sin familj på väldigt länge när de brinner så för de här frågorna, säger Jörgen Eriksson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".