Anton serverar fika vid sitt egna sommarcafé i Bönhamn. Foto: Privat

Anton ger pengar till barnen i Mosambique

2:14 min

Anton 6 år ville skänka pengar till ett barnhem i Mosambique. Därför startade han ett sommarcafé över en helg och fick ihop 5850 kronor.  

Det är mycket som skall göras om man skall ha ett café

– Han har nog lejt ut lite till alla släktingar hit och dit men mycket gjorde Anton själv också, han har bestämt alla sorter, plockat bär till både muffins och pajer säger mormor Ullrika Sjölander

Att det skulle bli så stort trodde de aldrig, tanken var ett familjecafé. Pengarna går till ett barnhem i Mosambique och det beror på att Antons mammas kusin arbetar på ett sådant i staden Pemba. Det var då hon hälsade på hemma i Sverige som Anton började smida på planerna att starta ett sommarcafé.

– Han hade lite funderingar på hur mycket betalt han skulle ta för fikat. Tillslut bestämde han att de som handlade själva fick avgöra hur mycket de skulle betala, för då skulle kanske förtjänsten bli lite bättre.

Men det blir inget mer sommarcafe i sommar, men nästa sommar kanske, säger Anton enligt mormor Ullrika Sjölander.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista