1 av 3
Timrå IK:S ordförande, Tommy Andersson är lättad. Foto: Anna Morveto
2 av 3
Advokaten och rekonstruktören, Mats Emthén. Foto: Anna Morveto
3 av 3
Foto: Andreas Hillergren / SCANPIX
Timrå

Timrå IK undviker konkurs

Tommy Andersson "Det är en lättnad"
1:16 min

Tingsrätten godkänner nu Timrå IK:S rekonstruktion och ackord och därmed undviker klubben konkurs. Ackordsförslaget innebär att skulder till oprioriterade fodringsägare skrivs av med 75 procent, vilket minskar föreningens externa skulder från 80 till 40 miljoner kronor.

Förslaget har tidigare stöttats av banker och Timrå kommun. Sammanlagt är det 66 av 91 fordringsägare som säger ja till förslaget, vilket motsvarar 77 procent av skulderna.

Enligt Timrå IK:S ordförande Tommy Andersson är lättad men han säger också att det har varit en tuff tid fram till att beslutet togs i dag.

– Det är naturligtvis väldigt energikrävande att bli utsatt för något sådant här så det har inte varit någon rolig tid i det avseendet, säger han.

Nu har klubben fram till den 31 december på sig att betala tillbaka sina skulder. Advokaten och rekonstruktören Mats Emthén tror att det är bra att klubben får gå igenom den här tuffa tiden. Han menar på att fokus nu inte bara ligger på de sportsliga framgångarna utan också de ekonomiska.

– Alla förstår allvaret vid en rekonstruktion, man måste tänka långsiktigt på sin ekonomi annars kan det gå illa, säger Mats Emtén.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".