Centern i Timrå tvekar inför borgliga allianser i kommunpolitiken

Redan nu har de borgerliga partierna i länets kommuner bildat allianser med sikte på valet nästa år. Det är bara i Timrå som det inte tagits några initiativ. Centerpartisten och oppositionsrådet Lars-Erik Nordin tveksam till att redan nu binda sig vid speciella partners.

- Riksdagspartierna trycker på för det här. Men det är mycket praktisk politik i kommunerna, samarbetet kan ta andra vägar där, säger han.

Lars-Erik Nordin har erfarenhet av att samregera med bland annat vänsterpartiet, i Regnbågsalliansen.

- Det ger bra spänst att vara flera som samarbetar. Ett kompromissförslag behöver inte bli sämre än om det är ett parti som bara kör, säger han.

Han tror att det kan komma att utvecklas någon sorts valallians i Timrå också. Men han vill först tala med gräsrötterna i rörelsen.

På andra håll i länet anser man att det är viktigt att vara ute i god tid. I Örnsköldsvik var den borgerliga alliansen först ut, den bildades redan förra valperioden. Och nu är det tänkt att den ska bli ännu enigare.

I Kramfors är man ännu bara på planeringsstadiet. Men man räknar med att komma igång i god tid innan nästa val. I Sundsvall har de borgerliga partierna även med sig miljöpartiet i samarbetet.

Även i Ånge, Sollefteå och Härnösand är alliansplanerna aktuella.