Under fredagsmorgon kunde man se två personer i sovsäckar utan för Norrporten Arena. Två riktigta Gyllene Tider fans som vill vara säkra på en bra plats vid kvällens spelning. Foto: Niklas Axelsson

Campare i väntan på Gyllene Tider

1:39 min

På fredagskvällen intar Gyllene Tider scenen på Norrporten Arena. Allt tyder på att det kommer bli en hel del folk, och vill man vara säker på att få den plats man vill ha bör man vara där i tid, vilket två tjejer tagit fast på. Tidigt på fredagsmorgon anlände de och satte upp sitt pick och pack i gräset utanför entrén.  

Många rynkade kanske på ögonbrynen då man under fredagmorgon kunde se två personer i sovsäckar utanför arenan i Sundsvall. Men de hade inte övernattat.
– Nej vi kom tidigt i morse, vi misstänkte att det inte kommer vara så stort tryck, men vi vill vara här i tid så vi är säkra på en bra plats, svara en en tjejerna som har rest hit från Stockholm.
Hennes kompis har åkt ännu längre, hela vägen från Ungern för att se Gyllene Tider. Det här är inte första konserten de ser med bandet.
– Vi har följt dem hela sommaren, och på vissa av platserna har vi sovit hela natten utanför arenan.
Bästa konserterna var i Leksand och i Göteborg på Ullevi, det är svårt att jämföra de två men båda var riktigt bra säger en av dem.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista