Flera brister upptäcktes vid en granskning av leklandet Baazinga i Örnsköldsvik i början av sommaren. Nu måste leklandet hålla stängt tills bristerna som upptäcktes har åtgärdats. Foto: Maria Ågren
ÖRNSKÖLDSVIK

Lekland i Örnsköldsvik tvingas stänga

1:17 min

Flera brister upptäcktes vid en granskning av leklandet Baazinga i Örnsköldsvik i början av sommaren. Nu har Konsumentverket beslutat att man måste stänga tills bristerna är åtgärdade och man har gjort en ombesiktning.

– Vi har meddelat ett förbud till leklandet. De måste visa att en ombesiktning är gjord och att leklandet är säkert, säger Maria Haglund.

Förutom att leklandet missade den första besiktningen har det sedan också upptäckts allvarliga brister

– Det kan vara att barn kan fastna med huvud och hals och blir hängande i någonting, säger Maria Haglund.

Konsumentverket kräver nu att det görs ytterligare en besiktning innan leklandet kan öppnas igen.

– En oberoende besiktningsman ska göra en ombesiktning för att visa att åtgärderna uppfyller kraven och att felen är borta, säger Maria Haglund.

Enligt Per Sundin från Leklandet har man redan rättat till flera brister, men måste nu få tag på en besiktningsman som kan visa på att de är åtgärdade.

– Vi har bokat in en besiktningsman till nästa vecka, men ska försöka hitta någon tidigare, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista