Icebreakers spelar i Hoting

Icebreakers, organisationen som samlar in pengar för att hjälpa sjuka och handikappade barn, spelar tre välgörenhetsmatcher den här veckan. Visby, Hoting och Vilhelmina får besök av hockeystjärnorna. Mats Sundin, Peter Forsberg och Markus Näslund finns med i laget.

Det var 2002 som Icebreakers och Ishockeyproffsens stiftelse i Västernorrland bildades. Meningen var att efter samma mått som förekommer flitigt i NHL samla in pengar och hjälpa sjuka och handikappade barn. Till dags dato har man delat ut drygt 8,5 miljoner kronor plus leksaker och annat.
– Att det här en dag skulle bli så här stort kunde nog ingen av oss drömma om, säger Peter Forsberg. Det känns i alla fall mycket bra för oss att ge tillbaka lite av allt vi själva fått.

Av en rad platser som bjudit in Icebreakers den här säsongen har man alltså valt att spela i Visby, Hoting och Vilhelmina den här gången. Vid dessa arenor finns Min Stora Dag på plats med särskilda VIP-sammankomster med Icebreakers.

Hockeylegenden Mats Sundin gästspelar för första gången i Icebreakers. Han är med i matchen på Gotland. Intressant är också att Markus Näslund, MODO Hockeys nuvarande GM snörar på sig skridskorna igen.
Färska världsmästare i Globen senast finns förstås också i uppställningen liksom rutinerade Fredrik Modin, som vunnit allt utom SM-guld.
Tittar vi på debutanter i Icebreakers hittar vi Adam Larsson, Albin Runesson, Alexander Urbom, Patrik Cehlin och Rickard Rakell.
– För oss känns det oerhört inspirerande att truppen spelare hela tiden fylls på med nya unga talanger, säger Peter Forsberg.
Totalt i truppen hittar vi vid ett överslag tolv VM-guld, fem OS-guld, tre Stanley Cup och fem SM-guld.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista