Hur mycket Ida Åhlén tittar på tv-serier varierar. Vissa dagar blir det flera timmar och andra dagar ingenting alls. Den serie som fångade henne först var Buffy och vampyrerna. Då gick hon på gymnasiet och såg ett avsnitt varje dag efter skolan. Foto: Aila Stefansdotter-Franck
Västernorrland

Ida Åhléns intresse för tv-serier började med demoner och vampyrdräpare

"Man lever i en fantasivärld"
17 min

Geek of the week - veckans nörd - heter Ida Åhlén och bor i Sundsvall. Hon älskar tv-serier och följer just nu fem olika samtidigt. En av de stora favoriterna är Buffy och vampyrerna.

Ida Åhlén tycker att det viktigaste med en bra serie är att manuset är välskrivet och smart. Hon ogillar dramaserier som är förklädda till humorserier, med tramsiga inslag, berättar hon.

-- Jag tycker att folk ska säga roliga saker snarare än snubbla på ett bananskal. Och det är jobbigt med skratt i bakgrunden, säger Ida Åhlén.

Karaktärsdrivna serier är allra bäst, tycker hon. Då kommer den som tittar nära personerna och kan identifiera sig med dem. Ida Åhlén önskar att hon kände en del karaktärer på riktigt.

– I Buffy och vampyrerna till exempel blir Buffys kompis Willow som en nära vän. När hon blir ledsen skär det i en och då kan man inte låta bli att gråta, säger hon.

Aila Stefansdotter-Franck
aila_stefansdotter.franck@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".