1 av 2
Victoria Eade lagar lapskojs. Foto: Kajsa Nordmark
2 av 2
Lapskojs med inlagda rödbetor. Foto: Kajsa Nordmark
Förmiddag i P4

Victoria Eade lagade maten vi glömt - lappskojs

Victoria Eade tillagade lappskojs med inlagda rödbetor i radioköket. Hon pratade också mat med programledaren Niklas Axelsson.

Inlagda rödbetor

Koka 1 kg rödbetor mjuka. Skala dem när de fortfarande är varma dela dem sedan i fyra delar.

Gör en 1-2-3 lag: 1 del ättika, 2 delar socker och 3 delar vatten.

Lappskojs

Skala och koka 1 kg potatis. Ha i lite av spadet från "salta biten". Koka potatisen mjuk och gör ett potatismos med mjölk och smör. Dela salta biten och rör ner i potatismoset. Klart för att äta!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".