Föräldrar på Strinneskolan på krigsstigen

Skolprotesterna i Kramfors fortsätter och på torsdagen är det Strinneskolan i Bjärtrå som är på krigsstigen.

Nu handlar det om skolbussarna.

Om Strinneskolan läggs ner så skulle en del barn tvingas stå utomhus och vänta 45 minuter för att skjutsas vidare till Lugnviksskolan.

Det är orimligt, tycker Thomas Tillström som är pappa till en flicka i årskurs fyra.

- Om man tittar på en dag som igår när det var 23 grader kallt, skulle barnen då står och vänta i 45 minuter utan toalett och värmebås eller någonting, det släpper jag aldrig iväg Sofia på, säger Thomas Tillström.

På torsdagen åker Strinneföräldrarna till Lungviksskolan för att visa hur trångt det skulle bli med så många barn på fritids, och hur dålig arbetsmiljö barnen skulle få, bland annat med alldeles för få toaletter.

Och föräldrarna har stöd av oppositionen som vill behålla hälften av skolan i Strinne, en så kallad barnskola för barn mellan sex och nio år.

- Jag tycker att det som avgör vilket beslut man ska ta i en sådan här fråga måste vara fakta och inte känslor, och jag förstår inte vad majoriteten har för fakta i det här läget, för jag har inte hört några sådana över huvud taget, säger Anders Nylander som är folkpartist i BKU nämnden.

Om man måste sätta in nya skolbussar, bygga ut eller placera barn i skolbaracker så blir flytten dyrare och då faller majoritetens beräkningar på hur mycket man spar, och då kanske det till och med är billigare att behålla Strinne skola.

- Så långt har vi inte räknat än, men det kan ju vara så, säger Anders Nylander.