Hans Van Den Broeck pratar varulvsfilmer. Foto: Kajsa Nordmark.
Förmiddag i P4

Hans Van Den Broeck älskar varulvar

Hans Van Den Broeck: "Inte vara med flocken hela tiden"
15 min

Hans Van Den Broeck har sett de flesta varulvsfilmerna. Han flyttade till Sverige med sin fru för att få plats med alla sina djur. Djur som också är grunden till hans varulvsfascination.  

Han Van Den Broeck försöker titta på så mycket film som möjligt, men har inte alltid så mycket tid över.

– Man ska ju jobba och sånt, men jag försöker väl hinna med de filmer som jag är intresserad av, säger han.

Hans Van Den Broeck och hans fru kommer från Belgien och flyttade till Sverige och Gnarp, för att det finns mycket mer plats här.

– Vi bor på en grusväg och det finns bara några hus där. Vi har ju hästar, grisar och hundar så vi behöver väl lite utrymme också. All verksamhet rymdes inte i Belgien, säger han.

Varför Hans Van Den Broeck blev intresserad av varulvar kommer inte endast från hans intresse för djur.

– Jag tror att det egentligen hänger ihop med min förkärlek till hundar och för vargar. Och sen mytiska grejer och när jag var ung skulle jag rollspela mycket med mina kompisar och då kom man nästan automatiskt in på vampyrer, zombies och varulvar. Jag tror det och i kombinationen med vargar blir det varulvar.

– Alla de andra var intresserade av vampyrer också så då är det roligt att vara intresserad av något annat. Inte vara med flocken hela tiden.

Vad är ditt första varulvsminne?

– Det vet jag faktiskt inte. Om vi säger första varulvsfilm som jag verkligen har tittat på, just för att det var en varulvsfilm, var väl An American Werewolf in London. Vilket är en klassiker.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".