Under rättegången berättade kvinann att hon har 25-30 olika personligheter. Foto: Ulla Öhman
HÄRNÖSAND

Bedrägerimisstänkt är inte psykiskt sjuk

Den Härnösandskvinna som är misstänkt för grovt bedrägeri mot Försäkringskassan var inte psykiskt sjuk då gärningarna begicks. Det framkommer av Rättsmedicinalsverkets utlåtande, som kom idag.

Den misstänkta kvinnan har sagt sig vara allvarligt psykiskt sjuk - men enligt det rättspsykiatriska utlåtandet ska hon alltså inte ha varit psykiskt sjuk då gärningarna begicks.

Kvinnan har enligt åklagaren lurat till sig 14 miljoner kronor genom att spela handikappad. Kvinnan sa själv under rättegången att hon har cirka 25 till 30 olika personligheter och att vissa av dom är sjuka och behöver assistans.

Men nu har alltså rättsmedicinalverket gjort sitt utlåtande i frågan, och slagit fast vid att kvinnan inte alls ska ha lidit av någon allvarlig psykisk störning då hon fick ersättningen från Försäkringskassan. Hon kan därför inte heller få rättspsykiatrisk vård.

Åklagaren vill att kvinnan döms till fem års fängelse.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista