Freja Boij vann talangtävling på Gatufesten i Sundsvall. Foto: Kajsa Nordmark.
Förmiddag i P4

Unga talangen Freja Boij ska tävla i Stockholm

Freja Boij är snart 13 år och hon har redan vunnit en talangtävling i sång. Nästa vecka åker hon till Stockholm och tävlar under ungdomsfestivalen We are Stockholm.

Första gången Freja Boij sjöng offentligt var på en kryssning.

– Ja, hur gammal var jag? 10 år kanske!

Inför talangjakten på Gatufesten var Freja Boij nervös, trots att hon tycker att det är lättare att sjunga inför en publik med 100 personer än bara några enstaka.

-- Det som är bra för mig är att jag aldrig visar när jag är nervös. Jag kan vara hur nervös som helst inom mig, men jag visar det aldrig. Jag bara kör på, säger hon.

Hennes stora dröm är att jobba som artist och få visa vad hon går för. När hon får frågan vad som gör sång så fantastiskt säger hon att det beror på att det är så roligt.

-- Det är liksom spännande och jag gillar att lyssna på väldigt mycket musik själv. Det känns bara typ skitroligt att hålla på med det. Det är bara roligt, säger Freja Boij.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".