Fotbollsskor. Foto:Tomas Oneborg / SvD / SCANPIX
Förmiddag i P4

De skänker fotbollsskor till barn i Afrika

5:25 min

Tobias Hansen Olssen är en av de som jobbar med att samla in fotbollsskor till barn i Afrika. Alla som har ett par skor de inte använder kan lämna in dem under en ungdomsfotbollscup i helgen.

Allt började med att Tobias Hansen Olssens vän och kollega Rickard Fritjofsson läste en artikel i Aftonbladet om en fotbollsspelare som spelar i Aik idag som precis kommit till Sverige.

– Han kom till Sverige som en jättetalang och fick börja med grunderna egentligen vad gäller skjuta, för att han hade växt upp på hårt underlag och spelat fotboll barfota. Sen spann vi vidare på det där.

Football Hero organisationen som Tobias Hansen Olssen jobbar för sammarbetar med en kvinna med namn Cecilia som driver organisationen Futebol dá força.

– Hon har runtom provinserna i Mocambique sammalagt 4000 tjejer i ett fotbollsläger och alla de spelar barfota. Så det är vårt första steg att sätta fotbollskor på deras fötter, säger Tobias Hansen Olssen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista