1 av 2
Mysigt. Foto Fredrik Sandberg / SCANPIX
2 av 2
Sommarängen är en populär plats att ha sex på. Foto: Hasse Holmberg/Scanpix
förmiddag i p4

Skönt med sex i naturen, där det blir mer spontant

5:23 min

Att älska i naturen, utomhus, är det så häftigt egentligen? Stämmer det att skog och mark ger en kick åt sexakten eller är det en myt? Förmiddag i P4 frågade sex- och samlevnadsexperten Olle Waller om naturen har en eggande effekt, och varför i så fall.

– Frågar du en hyfsat vuxen människa, som har haft relationer och är sexuellt aktiv, har de flesta någon gång haft sex ute och kan beskriva det som en häftig upplevelse. Kanske för att det blir lite mer spontant. Det blir inte lika planerat som när man går och lägger sig hemma på kvällen. Är man däremot ute och solar och myser, så plötsligt händer det, menar Olle Waller.

I Sverige har vi ju allemansrätt och tillgång till naturen för olika aktiviteter. Helt ovanligt är det inte att människor väljer att älska i skog och mark. Vi är ett naturälskande folk och sommarängen, skogsgläntan, insjön eller andra platser i naturen förknippas med härliga upplevelser.

Riskerna med sex i naturen är inte heller så stora. Bakterier är inget stort problem, men kanske man ska akta sig för fästingar om man älskar på en äng i södra Sverige.

– Då kan man efteråt besikta varandra så blir det ännu roligare en gång till senare på dagen, menar Olle.

Men man får inte bete sig precis hur som helst när det gäller sex i skog och mark. Det tog P4 Blekinge reda på.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista