Foto: Carl-Johan Höiby/SR
Västernorrland

Giffarna förberedda på toppmöte ikväll

1:36 min

Ikväll möts Gif Sundsvall och Örebro i ett toppmöte i superettafotbollen. Örebro leder serien med Giffarna på en tredje plats.
– Helt klart är det en årets match som väntas ikväll, säger Gif Sundsvalls tränare Joel Cedergren.

Så trots att det väntas en hård drabbning och viktig match för Giffarna ikväll. Förbereder sig laget och ledarna på precis samma sätt som inför vilken seriematch som helst.

– Vi försöker se alla lag vi möter live eller på video omkring 2-3 gånger. Då försöker vi se mönster i motståndarnas spel, säger Joel Cedergren

Tillbaka i Gif Sundsvall och klar för match redan ikväll är Pontus Engblom som lånats ut resten av säsongen av den norska klubben Haugesund. En spelare som har förväntningar på sig.

– En mycket kompetent forward, en fysisk, stark och snabb spelare som är duktig att ta sig till målchanser, säger Cedergren. Han är precis vad giffarna behöver i dagsläget säger Joel cedergren

Men det väntas en mycket svår match för giffarna ikväll. Örebro är superettans starkaste lag som också släppt in minst mål. Och matchreceptet för Giffarna vill Cedergren inte avslöja.

– Jag vill inte avslöja nåt men de är ett kompetent lag med mycket få svagheter. Däremot finns det delar i deras spel som vi ska försöka straffa dom på, säger Cedergren.

Så ni är förberedda och sugna på att möta det kanske starkaste motståndet i serien?

– Ja vi är i en härlig situation just nu i toppen av serien med läge att gå upp, säger Joel Cedergren. Så det är ett positivt läge för GIF Sundsvall, säger Cedergren.

Hur slutar matchen ikväll tror du?

– Det blir nog en jättejämn match men jag tror att vi har klara chanser att vinna. Så jag hoppas och tror att vi går ifrån matchen med ytterligare en vinst, säger GIF Sundsvalls tränare Joel Cedergren

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista