1 av 2
Foto: Anna Ahlström/Arkiv
2 av 2
Kristina Girhagen. Foto: Lennart Sundwall
SOLLEFTEÅ

Storsatsning på ridsporten i Sollefteå

1:30 min

Med hjälp av knappa två miljoner i EU pengar ska entreprenören Kristina Girhagen i Sollefteå bygga upp en modern ridanläggning. Från det att den gamla ridskolan varit konkursmässig har antalet ridande elever fördubblats. Till våren ska en modern hall i storlek 17x41 meter stå klar.

Det är den gamla ridskolan i Sollefteå som nu ska byggas om till en modern anläggning. 50 barn och ungdomar har på ett år blivit 100, på sikt ska anläggningen ta emot 300 ridsportintresserade säger Kristina Girhagen.

Ridskolan var för något år sedan i konkursmässigt skick. Nu ska entreprenören  Kristina Girhagen bygga upp något som ska bli ett häst och hundcentra med spetskompetens.

25 hästar idag ska bli 75 om några år och Girhagen säger att denna första etapp som finansieras med 1,7 miljoner i EU bidrag bara är början. Totalt omfattar projektet 6 miljoner kronor.

Om fyra år fyller Sollefteå stad 100 år. Då ska hela projektet stå klart vid infarten till stan:

-Och då ska vi visa upp en multihall och tävlingar i toppklass, avslutar Girhagen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista