5 i 12 rörelsen firar 25 år med Internationella festen i Härnösand. Foto: Christer Suneson
Härnösand

Internationella festen utökar

0:51 min

Internationella festen i Härnösand i helgen har utökats till två dagar eftersom både 5 i 12 rörelsen och museet Murberget firar stora jubileum i år. Idag lördag väntar bland annat seminarier om likheter och olikheter och i morgon söndag musik, dans och mat från många olika länder. Marielle och Denni är konferencierer.

Under lördagen kommer besökarna på Länsmuseet Murberget i Härnösand att kunna lyssna på 5 i 12 rörelsens historia i en radiodokumentär producerad av Sveriges Radio. Dessutom väntar ett seminarium om likheter och olikheter med gäster inbjudna från flera olika länder.

På söndag väntar den stora internationella festen vid utescenen på Murberget. Då kommer besökarna kunna provsmaka mat från omkring 15 olika länder. Dessutom väntar ett program med musik och dans från stora scenen.

– Vi räknar med fullsatt, säger Paulin Norgren på Murberget. Det finns såklart mycket plats att breda ut picknickfiltar och annat men vi räknar med att det kommer mycket folk. Det brukar det vara, säger Paulin Norgren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista