Torbjörn Westman. Foto: Lennart Sundwall
ÖRNSKÖLDSVIK

Slutdansat på anrika Folkets Park

1:30 min

Det är slutdansat på anrika Folkets Park i Örnsköldsvik. Parken såldes av Örnsköldsviks kommun tidigare i år till en privat entreprenör och föreningen Folkets Park anser sig inte ha råd att betala den hyra som den nya ägaren vill ha.

-Vi har haft överläggningar men anser oss inte ha råd med den summa som begärs, säger Torbjörn Westman, ordförande i Folkets Park föreningen.

Entreprenören Niklas Nyberg som köpte Folkets Park området tidigare i år av Örnsköldsviks kommun, har en helt annan uppfattning.

-Folkets Park föreningen vill nog ingenting. Dom verkar ha gett upp och verksamheten har hela tiden tunnats ut.

Föreningen söker nu istället lokaler i Gullänget, Gnistan kan bli det ställe där det blir danser i föreningens regi.

Drifters besök på Folkets Park i april månad ser ut att bli det sista som händer i dansväg på anrika Folkets Park. Parken som funnits i sin nuvarande form sedan 1985.

-Vi kommer att sörja parken, Öviks bästa lokaler för dans helt enkelt, säger Torbjörn Westman. Men vi hade inget val med den hyressättning som gäller numer!

En konsekvens av den rådande situationen är att de populära dansmarorna nu flyttas till Härnösand.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista