Kacey Richards är en av SDFFs amerikanska nyförvärv. Foto: Kajsa Nordmark
Förmiddag i P4

Kacey Richards ska rädda jumbon SDFF

Kacey Richards: "It's awesome"
5:40 min

Med bara nio matcher kvar av serien ligger Sundsvalls DFF sist i tabellen. För att hålla sig kvar i fotbollens Elitettan värvar föreningen från andra sidan Atlanten. Kacey Richards är en av två amerikanskor som anlänt till Sundsvall.

Kacey Richard har varit i Sverige och Sundsvall i en vecka. Varje dag tar hon promenader i staden för att lära känna Sundsvall bättre.

– Staden är liten, men väldigt fin. Det är annorlunda jämfört med USA. Både byggnaderna och staden. Känslan i staden är framförallt annolunda. I USA stressar alla och här verkar det vara mer avslappnat och jag gillar det väldigt mycket, säger Kacey Richards.

Hon åkte till Sundsvall efter att ha hört tala om staden och laget av sin agent bara en vecka innan avfärd.

-- Min agent mailade mig och sa att det fanns en möjlighet att komma hit och spela om jag ville. Jag har aldrig varit utanför USA, så jag såg fram emot att fortsätta spela fotboll och komma hit till Sundsvall.

Hur känns det att vara här?

Det är awesome! Jag menar det är en ny erfarenhet och än så länge älskar jag det. Jag tror det är bra att lämna det som känns tryggt och se en annan del av världen, säger hon.

Kacey Richards tycker att fotbollen är annorlunda i Sverige också.

-- Tjejerna här får lära sig mer teknik än i USA vid ung ålder. Hemma är det är mer om man är atletisk, stor och stark så går man ut och spelar bara, säger Kacey Richards.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".