DOCKSTA

Premiär för friskolan i Docksta idag

1:20 min

Idag var det den första skoldagen för den nya friskolan i Docksta. 58 elever ifjol har blivit 60 i år. Inga dramatiska förändringar var att vänta för eleverna. Förutom att skolmatsedeln gjorts om säger Charlie Grey som började i femman.

Charlie och hans kompisar fick en kanonstart på det nya läsåret. Hela förmiddagen umgicks man utomhus uppe vid hembygdsgården i Docksta.

När Kramfors kommun bestämde sig för att lägga ned skolan i Docksta blev det fart på föräldrarna. En ekonomisk förening bildades som nu står bakom friskolan. Skolan hade 58 elever ifjol, i år har man 60 elever. En ny matsedel och mer lärartid är den stora skillnaden som möter eleverna.

– Föreningen som driver skolan har satsat lite mer på att öka lärartätheten. I övrigt har vi inte valt någon speciell profilering utan följer skolplan, säger rektor Anna Lena Östman

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista