1 av 3
Producenten Kajsa Nordmark och programledaren Karin Lönnås fötter efter Andrea Sierras fotbehandling. Foto: Kajsa Nordmark
2 av 3
Andrea Sierra gav några tips om hur man enklast sköter om sina fötter. Foto: Kajsa Nordmark
3 av 3
Andrea Sierra utför fotbehandling på producenten Kajsa Nordmark
Förmiddag i P4

Så får du snygga fötter - Andrea Sierra tipsar

3:33 min

Bikarbonat och hudkräm är några av tipsen som spa- och hudvårdsterapeuten Andrea Sierra ger till den som vill ta hand om sina fötter. Hon kom till förmiddagsstudion, pratade fötter och gav programledaren Karin Lönnå och producenten Kajsa Nordmark varsin fotbehandling.

Under sommaren är det vanligt att man går omkring barfota, i sandaler eller i foppatofflor. Enligt Andrea Sierra ska det inte spela någon roll för fötternas välmående.

– Bara man tar hand om fötterna. Det viktigaste är att smörja och smörja varje kväll. Det är det bästa man kan göra, säger hon.

Om man filar fötterna är det viktigt att inte göra det för ofta och göra det försiktigt när man väl gör det. Det finns ett knep för att veta om man filat för mycket.

– Ja, då kan man få lite ont. Och efter en tid kan man få ännu mer förhårdnader, för att kroppen tillverkar ännu mer.

Andrea Sierra säger att det är många som skäms för sina fötter och sköter om dem själva innan de kommer till henne för fotvård. Men hon tycker inte fötter är äckliga.

– Fötterna, jag vet var de har varit, händerna vet man inte. Fötterna är alltid på samma ställe. Många kan tycka det är äckligt med fötter, men egentligen det är värst med händerna, säger Andrea Sierra.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista