Företrädare för föreningen Ett ljus i mörkret träffade idag Jan-Olov Häggström (S), ordförande i humanistiska nämnden som lovade ett kommunalt bidrag. Från vänster: Maria Ölund, Emelie Wiklund, Jan-Olov Häggström och Daniel Björk. Foto: Lennart Sundwall
ÖRNSKÖLDSVIK

Förening som hjälper utsatta får stöd från kommunen

1:07 min

Föreningen Ett ljus i mörkret i Örnsköldsvik som akuthjälper utsatta människor växer så det knakar. Nu kommer föreningen att få stöd från kommunen för att kunna fortsätta sitt arbete.  

Vad tycker du? Behövs den här typen av ideella krafter? Kommentera artikeln.

Föreningens Facebooksida fylls med önskemål om hjälp även utanför Örnsköldsviks kommun säger initiativtagaren Daniel Björk.

Insamlande av mat och kläder handlar det framförallt om för föreningen som funnits i någon månad. För en kortare period har man flyttat delar av verksamheten från Husum till Örnsköldsvik och dagligen får man begäran från utsatta människor.

– Nu har vi transporter till Vilhelmina, Kramfors och Sundsvall förutom det vi gör här i Örnsköldsvik, säger Daniel Björk, en av initiativtagarna till ett ljus i mörkret.

Idag fick företrädare för ett ljus i mörkret för första gången träffa Jan-Olov Häggström ordförande i humanistiska nämndenm, som ska se till att hjälpa människor med behov av bland annat försörjningstöd. Häggström lovade företrädarna ett kommunalt föreningsstöd för det arbete som utförs.

– Det de gör är berömvärt, det handlar om medmänsklighet och tyvärr har vi en situation där sådana här åtgärder behövs.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista