1 av 2
2 av 2
Detta ska Socialnämnden ta ställning till.
Sundsvall

Socialnämnden föreslår att nämnden avsätts

4:10 min

Socialnämnden i Sundsvall föreslår att nuvarande nämnd ska avsättas. Det beslutades vid ett nämndsmöte på eftermiddagen idag, onsdag, med röstsiffrorna 9-2. Nämndsordförande Else Ammor (M) ser det som en kupp för att avsätta henne.

Vad tänker du om turbulensen inom socialnämnden? Kommentera artikeln.

Det är fortsatt turbulent i socialnämnden i Sundsvall. Sedan tidigare har politiska ledningen i den blå-gröna koalitionen sagt att man inte har förtroende för nämndsordförande Else Ammor (M). Idag röstade nämnden ja till förslaget att en ny nämnd ska faställas och att man ska återkalla uppdragen för samtliga nuvarande ledamöter och ersättare i socialnämnden från och med 2013-09-30. Nio ledamöter röstade ja till förslaget medan de två ledamöterna Else Ammor och Anders Engqvist (MP) röstade nej.

Else Ammor ser förslaget som en kupp mot henne.

– Det här är ett svepskäl för att göra sig av med mig. Jag är fascinerad över allt jobb de lägger ner för att göra sig av med mig.

Enligt Else Ammor har Socialdemokraterna gått ihop med Folkpartiet och Moderaterna för att avsätta henne.

– Man kan ju fråga om det är en ny majoritet som bildas. Man går ifrån Miljöpartiet och samarbetar med Socialdemokraterna, säger hon.

Hon säger att det hållits ett möte med ledamöter idag, som varken hon eller Miljöpartiet kallats till. Enligt Else Ammor var ledamöter från Folkpartiet och Moderaterna med på mötet.

– Förslaget lades på bordet först när vi skulle fastställa dagordningen, säger hon.

Det var moderaternas ersättare Sigbritt Eriksson som lade fram förslaget om nämndens upplösande. Hon gick in som ersättare när Efva Åström (M) lämnade mötet.

Else Ammor uppfattar det som att förslaget kommer från kommunalrådet Jörgen Berglund (M).

– Vi lägger ett förslag som handlar om en organisationsförändring, det handlar inte om personer, säger Jörgen Berglund till P4 Västernorrland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista