1 av 2
Som ett jättelikt duntäcke ligger tennistältet mellan Ådalsskolans gymnasium och Idrottsplatsen. Foto Ulla Öhman
2 av 2
Inne i tältet tränar även fotbollslag när inte tennisen använder det. Det är pengarna för att värma upp tältet som fattas. Foto Ulla Öhman
KRAMFORS

Tennistältet i Kramfors rivs

Tennistränaren: Det har inte nått fram riktigt till politikerna
1:28 min

Tennistältet i Kramfors ska rivas, då det inte finns pengar till driften när antalet elever på tennisgymnasiet minskat kraftigt, säger kommunalrådet Micael Melander (S).
– Politikerna har inte förstått hur viktigt det här är för många, säger tennisklubben i Kramfors.

– Just idag är det internationella tennistävlingar i Kramfors men de är hotade om tältet rivs, säger chefstränare Henrik Danielsson.

Han tror inte att det riktigt har nått fram till politikerna hur viktigt det är att behålla tältet, både för att kunna arrangera stora tävlingar i framtiden men också för att locka till sig elever till tennisgymnasiet.

Tennisen genererar också inkomster till stan och kommunen när männniskor vistas och tränar och tävlar här, säger han.

Men Micael Melander, kommunalråd, säger att beslutet redan är fattat. Bygglovet upphör 2014 och när det nu ändå inte finns någon som kan betala för driften så kan vi inte ha det kvar,
– Tältet ska bort, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".