Förra året delades 11,7 miljarder ut i återbetalningar till kommuner och landsting. I år kan summan bli ungefär lika stor. Foto: Christine Olsson/Scanpix
VÄSTERNORRLAND

Miljonregn över länet idag

Idag väntas ett miljonregn över Västernorrland. Sundsvalls kommun kan komma att få närmare 90 miljoner och Övik närmare 60, medan Härnösand, Kramfors och Sollefteå kan få drygt 20 miljoner vardera.

Det är AFA-försäkringar som på ett extra styrelsemöte idag väntas fatta beslut om återbetalning av premier.

Den 1 juli 2008 reformerades sjukförsäkringssystemet. Antalet personer som har beviljats sjukersättning har därefter minskat avsevärt. Detta har medfört att AFA Sjukförsäkring kan minska reserverna för framtida utbetalningar.

Återbetalningen kommer att ske i slutet av år 2013 till arbetsgivare inom kommuner, landsting och regioner.

Förra året betalades 17,5 miljarder tillbaka. 11,7 av dem gick till arbetsgivare inom kommun- och landstingssektorn och det räddade ekonomin i många kommuner och så ock även i landstinget Västernorrland som tack vare 91 miljoner från AFA slutade med ett plus i bokslutet i fjol.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista