Sundsvall

Före detta chef på Norrvidden nekar till brott

Idag inleddes rättegången mot den före detta chef för fastighetsbolaget Norrvidden i Sundsvall som misstänks för att ha lurat till sig miljonbelopp från sin arbetsgivare. Han misstänks bland annat för grov trolöshet mot huvudman och grovt osant intygande. Han nekar till alla de brott han misstänks för.

Enligt åtalet ska mannen ha sett till att fem falska fakturor på tillsammans över fyra miljoner kronor upprättats. Mannens försvarsadvokat Ulf Stigare säger att chefen visserligen gjort fel, men att det inte går att åtala honom för dem.

Enligt åklagare Göran Kvist har den tidigare chefen bland annat sett till att Norrvidden fått betala en renovering av hans hus, genom att uppmana en byggentreprenör att skicka falska fakturor till företaget.

Försvaret menar att fakturorna använts för att stoppa undan pengar och ge Norrvidden en buffert under den ekonomiska krisen. Den före detta chefen ska sedan ha fått tillåtelse att använda de pengarna på en tjänstebostad.

Rättegången beräknas pågå till på torsdag. Under onsdagen kommer förhör med flera vittnen att hållas.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista