Olympia kommer allt längre från division ett spel nästa säsong. Nytt poängtapp för Anundsjö idag via 3-3 mot Strömsberg. Foto: Lennart Sundwall
BREDBYN

Dyrbart poängtapp för Anundsjö

1:30 min

Anundsjö tappade på nytt dyrbara poäng i jakten på seriesegern i tvåan. 3-3 hemma mot Strömsberg sedan gästerna haft ledningen med 3-1 långt in i matchen.

-Onödigt men vinner Piteå matchen mot Skellefteå är vi med och slåss, menade Robert Bergström, tränare i Anundsjö.

Anundsjö kom till matchen efter 1-1 senast mot Assi borta. Åkte på rena chockstarten i första mot Upplandslaget Strömsberg. 1-3 stod det nämligen efter 38 minuters spel. Olyckligt med ett självmål och ett markeringsmisstag banade väg för ytterligare ett baklängesmål.

Jakten i andra såg inte ut i ge något resultat. Dock kom 2-3 med fem minuter kvar av Martin Åberg på nick. Och i en sista offensiv lyckades Anundsjö också kvittera till 3-3 på ett praktskott av inhopparen Oskar Lindmark. Men ett som det kan visa sig, dyrbart poängtapp i jakten på serieseger. Vinner Skellefteå hemma mot Piteå skiljer det sex poäng. Med bara fyra omgångar kvar.

-Jag tycker vi gör en bra första halvlek trots 1-3, säger tränaren Robert Bergström. Vi har lite missflyt på ett mål och Strömsberg är ruskigt effektiva med tre mål på fyra anfall ungefär.

Hur ser du på fortsättningen?

-Visst blir det svårare nu men förlorar Skellefteå är vi med på allvar, avslutar Bergström.

I den här serien vann Härnösand hemma mot Assi med 2-0.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista